Korkmaz Granita - džezva sada
Kód: DS32186368Související produkty

Moka konvice na všechny druhy sporáků, včetně indukce ideální pro tradiční přípravu italské silné kávy s jedinečným aroma na 12 šálků kávy - 0,6 litrů ergonomická rukojeť...

Nadčasový design: úložné nádoby v klasickém retro designu jsou praktické a v každé kuchyni budou středem pozornosti Více čerstvosti: dlouhá trvanlivost díky skladování ve tmě...

Moderní džezva je určena pro tradiční přípravu turecké kávy. Má objem 1 l, je vyrobena z kvalitní nerezové oceli, leštěný povrch jí dodává elegatní vzhled. Praktická ergonomicky...

Moderní nerezová džezva je určena pro tradiční přípravu turecké kávy. Je vyrobena z prvotřídní nerezové oceli, leštěný povrch jí dodává elegatní vzhled. Kapacita 3 šálky....

Moka konvice na elektrické, plynové a sklokeramické plotýnky ideální pro tradiční přípravu italské silné kávy s jedinečným aroma na 6 šálků kávy - 0,3 litry ergonomická rukojeť...

Třídílná sada hrnků s atraktivním motivem Vás potěší svým příjemným designem. Každý hrníček má jiný motiv. Hrnečky se dobře udržují, nedoporučujeme mytí v myčce. Objem 100 ml,...

Moka alu konvice na všechny druhy sporáků, včetně indukce ideální pro tradiční přípravu italské silné kávy s jedinečným aroma na 6 šálků kávy - 0,3 litru ergonomická rukojeť...

Moka konvice na elektrické, plynové a sklokeramické plotýnky ideální pro tradiční přípravu italské silné kávy s jedinečným aroma na 9 šálků kávy - 0,45 litrů ergonomická rukojeť...
Detailní popis produktu
Džezvy jsou nezbytné k přípravě pravé turecké kávy. Tato sada obsahuje konvičky na přípravu dvou, třech a čtyř šálků kávy. Objem džezev: 2 šálky - 100 ml, 3 šálky - 200ml, 4 šálky - 300 ml. Jsou opatřeny granitovým nepřilnavým povrchem, díky kterému se káva nepřipálí a navíc jsou odolné proti poškrábání. Džezvy mají rukojeti z nerezové oceli a jsou vhodné pro všechny typy plotýnek kromě indukce. Příprava pravé turecké kávy: Do džezvy se nasype velmi jemně namletá káva - 7 gramů na 1 deci vody. Přidá se podle chuti cukr a případně i koření - např. skořice. Vše přelijeme studenou vodou a směs se nechá pomalu zahřívat na sporáku. Ve chvíli, kdy vzkypí a pěna dosáhne na okraj nádoby se džezva odstaví, aby pěna spadla. Káva nesmí projít varem! Vaření se opakuje ještě dvakrát a teprve pak se káva nalévá do šálků a servíruje.